четверг, 1 октября 2015 г.

Всім дітям потрібна родина

30 вересня, в День святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні. Цей день є символом милосердя і добра по відношенню до людей. Днем заснування свята є 30 вересня 2009 року.
В цей день прийнято дякувати від імені всього суспільства усиновителям, співробітникам дитячих будинків та комісій з усиновлення. День усиновлення є ще одним важелем захисту прав дітей, які позбавлені батьківської опіки.
На щастя, кількість українців, які хочуть усиновити дитину, з кожним роком збільшується. Щодня в країні народжується 50 дітей, які залишаються сиротами, і в цей же час в Україні щодня всиновлюють 60 дітей. Ця позитивна динаміка свідчить про те, що сучасне суспільство стало гуманнішим.
На базі Цюрупинської міської бібліотеки №2 була підготовлена тематична поличка «Всім дітям потрібна родина» та запрошено завітати в гості до бібліотеки прийомну сім'ю Щербини Ольги Михайлівни зі своїми вихованцями. Діточки цієї родини беруть активну участь в різноманітних конкурсах бібліотеки та читають літературу, яка допомагає дітям більше пізнавати, усміхатися, любити людей і робити цей світ добрішим.
Література допомагає дітям розвитку навичок догляду за собою і вирішення повсякденних проблем, позитивне уявлення про себе самого, формування самоідентичності, розвиток навичок міжособистісного спілкування і впевнення у різних ситуаціях. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий