вторник, 24 марта 2015 г.

Туберкульоз небезпека для кожного!



Туберкульоз – важке  інфекційне захворювання, збудником якого є мікробактерія відома як «паличка Коха». Поширення туберкульозу такими швидкими темпами становить велику загрозу стану здоров'я, втрати працездатності та смертності населення країни. За статистичними даними України посідає друге місце серед країн Європейського регіону за показниками захворюваності на туберкульоз, що свідчить про проведення посиленої профілактичної роботи серед громадськості.
У рамках місячника боротьби проти туберкульозу  20 березня 2015 року на базі міської бібліотеки № 2 провідним бібліотекарем, спеціалістами районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та соціальним працівником Херсонської благодійної організації «Мангуст»  було організовано та проведено для читачів та гостей бібліотеки цикл заходів:
1. Книжкова виставка: «Нам загрожує туберкульоз» (С.Ф. Бойко)

2. Бесіда-застереження «Як вберегтися від туберкульозу» ( Н.І. Біла) 
3. Година спілкування «Здолати можемо і повинні» (С.Ф. Бойко) 
4. Відеолекторій «Що потрібно знати про туберкульоз» (Ю.В. Лашина)



5. Анкетування «Що Ви знаєте про туберкульоз ?» (С.Ф. Бойко)

В усьому світі туберкульоз залишається  однією з вагомих медико-соціальних проблем. Це захворювання становить серйозну проблему не тільки для окремих країн, але й для всього людства.
Основною метою заходів є поглиблення знань щодо поняття та  основних шляхів захворювання на туберкульоз, елементарних превентивних методів убезпечення себе від туберкульозу, а саме: відмовитись від шкідливих звичок (паління та зловживання алкогольними напоями); систематично загартовувати організм; уникати факторів, що знижують імунітет (стресів, неякісного харчування).
Все це – наші щирі й вірні спільники у боротьбі за здоров`я, зокрема, проти захворювання на туберкульоз!
 
Провідний бібліотекар                                                                               С.Ф. Бойко
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий