пятница, 15 мая 2015 г.

Акція "Я не 0!"

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. Вперше цей день був відзначений ще в 1983 році в Сан-Франциско США. На той момент у світі було зареєстровано лише кілька тисяч випадків захворювання на цю страшну хворобу і про неї практично нічого не було відомо. Організаторами проведення акції пам’яті померлих від СНІДу стали люди, яких особисто торкнулася ця трагедія, що пережили біль втрати рідних і друзів.
З того часу, щороку, кожну третю неділю травня все більше і більше людей по всьому світу долучаються до акцій пам’яті, бо все більше тих, кого ми знали чи не знали, помирають від СНІДу.
Метою акцій в цей день є не тільки вшанувати пам’яті людей, які померли від цього захворювання, а й привернути увагу суспільства та представників влади до проблем поширення епідемії  ВІЛ/СНІД, дискримінації і порушення прав ВІЛ-позитивних людей.
Цьогорічні пам’ятні заходи в Україні пройдуть під гаслом: «Я не 0!». Організатори так коментують обране гасло: «Таким чином, ми привертаємо увагу до того, що кожна людина «не нуль» у справі боротьби з дискримінацією. Кожна людина може змінювати ситуацію, формувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ, змінювати особисте відношення, змінювати світ.  Ми говоримо про те, що «не бути нулем», значить заявляти про свою позицію – позицію небайдужості, толерантності, відповідальності. Ми нагадуємо, що разом ми  - велика сила, але лише у тому разі, якщо кожен з нас «не нуль». Ми підкреслюємо, що нуль може бути лише в одному випадку - нуль дискримінації.»
В рамках міжнародної акції на базі міської бібліотеки №2 провідним бібліотекарем, спеціалістами районного центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді, Херсонського обласного благодійного фонду «Мангуст» було проведено:
1.     Книжкову виставку «Шанс на життя» (Бойко С.Ф.)




2.     Бесіду-діалог «Твоє життя-твій вибір» (Біла Н.І.)

3.     Відеолекторій «ВІЛ\СНІД – це стосується кожного» (Лашина Ю.В.)

4.     Вуличну акцію «Я не нуль» з розповсюдженням буклетів, символічних червоних стрічок та метеликів-символом цьогорічної акції, засобів контрацепції. (Біла Н.І., Бойко С.Ф., Лашина Ю.В.)

5. Анкетування «Що ви знаєте про СНІД» (Біла Н.І., Бойко С.Ф.)

Комментариев нет:

Отправить комментарий