среда, 2 декабря 2015 г.

Вшануй пам'ять жертв геноциду

Голодомор 1932 – 1933 років в Україні не просто історична минувшина, а незагойна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам’ять багатьох поколінь. І ця пам’ять і наша совість вимагають від нас наприкінці осені щороку гучно бити у Дзвони в пам’ять про мільйони наших співвітчизників, які були безвинно закатовані голодом. Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам’ятність породжує бездуховність, незнання своєї історії  припускається помилок в теперішньому часі. Найстрашніше, коли ці помилки відображаються на людських долях і забирають найцінніше в людини – життя. Та поступово правда про голодомор повертається із забуття, сприяючи тим самим відродженню генетичної пам’яті української нації.
         28 листопада 2015 року в пам’ять про злочин проти українського народу в Цюрупинській міській бібліотеці № 2 було підготовлено розгорнуту книжкову виставку «Вшануй пам'ять жертв геноциду». Експозиція виставки містить літературу, що розповідає про причини, перебіг та наслідки голодомору 1932–1933 рр.
Читачі хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв комуністичного геноциду і всіх тих, хто чинив йому спротив, говорив правду про злочин вбивства голодом.

Було прийнято участь  у міському мітингу,  присвяченому Дню пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років, який відбувся у  Парку Слави біля пам’ятного знаку жертв голодомору та у Всеукраїнській акції «Запали свічку».

Комментариев нет:

Отправить комментарий