среда, 2 декабря 2015 г.

Вільні, бо обізнані!

Цей День нагадує про необхідність зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ-інфекції, об'єднати зусилля перед лицем цієї загрози. Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначався 1 грудня 1988 року. Таке рішення затвердили на міжнародній зустрічі міністрів охорони здоров'я, які обговорювали необхідність обміну інформацією щодо ВІЛ-інфекції та СНІДу.
 Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом традиційно відбуваються із символом цього дня — Червоною стрічкою. Її вигадав художник Франк Мур. У 1991 році під час святкування Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом цей символ використали вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.
 Не залишилися осторонь цієї теми  міська бібліотека  №2. 1 грудня 2015 року було підготовлено та проведено спільно з районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та ХБФ «Мангуст» низку заходів для читачів в рамках акції «Вільні, бо обізнані!»: 
1.     Соціально-профілактичні відео роліки «ВІЛ/СНІД: цікаві факти», «ВІЛ/СНІД  стосується кожного»
2.     Бесіда-діалог «СНІД - чума століття»
3.     Книжкова виставка «СНІД – трагедія наших днів»
4.     Анкетування «Що ти знаєш про шляхи передачі ВІЛ»
5.     Вулична акція «Вільні, бо обізнані!» з розповсюдженням буклетів та засобів індивідуальної контрацепції
Відвідувачі бібліотеки №2 мали змогу пройти швидкі експрес тести на ВІЛ  в рамках роботи ХБФ «Мангуст» та отримати консультацію відповідно до результатів.
Лише корінний поворот у психології індивідуальної та суспільної поведінки і вибір здорового образу життя — правильний шлях попередження захворювання на СНІД. Кожна людина, особливо молодь, як група ризику, повинна знати про небезпеку СНІДу та про можливі шляхи зараження. А коли ти знаєш, ти вже озброєний.


Комментариев нет:

Отправить комментарий